Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto czekoladowo-gruszkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Masło utrzeć cukrem, dodać mąkę i resztę składników (Ciasto wychodzi dość rzadkie).

Ciasto czekoladowo-gruszkowe

Składniki:

Ciasto czekoladowo-gruszkowe

 

  • 30g kakao
  • 130g mąki
  • 150g masła (miękkiego)
  • 130g cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki olejku waniliowego

 

  • 1 kg świeżych gruszek

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czekoladowo-gruszkowe
Masło utrzeć cukrem, dodać mąkę i resztę składników (Ciasto wychodzi dość rzadkie).Ciasto wylać do tortownicy o śr. 24 cm, na wierzchu ułożyć gruszki. Piec przez ok. 30 min w temp. 180 st. C

Tagi:

jajko jajka