Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowo - wiśniowe
Składniki biszkoptu podzielić na 3 równe części i upiec 3 biszkopty , czyli : 4 białka ubić na sztywno dodać 4 łyżki cukru , ubijać do rozpuszczenia się cukru , dodać żółtka jeszcze chwile ubijać . Mąkę wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i łyżką kakao , delikatnie połączyć z ubitymi jajkami , wylać na formę o wymiarach 38/22cm . piec około 25-30 minut w temp. 160-175 *C . Tak samo zrobić 2 pozostałe biszkopty . MASA: Jaja wyszorować i sparzyć wrzątkiem , do głębokiego naczynia wbić 2 całe jaja i 4 żółtka , wsypać cukier puder , ubić na parze na puszystą masę , przestudzić . Masło spienić porcjami dodawać ubite jaja , rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę . Galaretkę rozpuścić w szklance wody ,lekko tężejącą dodawać porcjami do masy , na koniec dodać dobrze odsączone wiśnie , wymieszać , przełożyć biszkopty . Udekorować według uznania .
monikaT83
gosia56
pepsicOLA
Bo
Jeśli ktoś lubi wiśnie i czekoladowe nie za słodkie smaki to polecam :))))
msewka
Bo
Fakt :D Patrzenie to bezpieczna dietka :D
Dziękuję bardzo :) Również pozdrawiam :)