Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto deserowe z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto z bitą śmietaną i malinami to wspaniały deser

Ciasto deserowe z malinami

Składniki:

Ciasto deserowe z malinami

 

  • 6 białek,
  • 2 szklanki cukru,
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • 1 szklanka śmietany kremówki,
  • 1,5 łyżki octu winnego
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • 2 szklanki malin

 

Sposób przygotowania:

Ciasto deserowe z malinami
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywna pianę, nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie dodać ocet winny, wymieszać. Ubitą pianę wyłożyć do wyłożonej pergaminem, posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, tortownicy wstawić do nagrzanego piekarnika do 150 stopni na około 30 minut. Po upływie 30 minut podnieść temp do 175 i piec jeszcze około pół godziny. Upieczone ciasto wyjąć i ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić, wymieszać z malinami i wyłożyć na ciasto