Sposób przygotowania:
Ciasto diabełek
Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli,ubić sztywną pianę dodać cukier,cukier waniliowy i dalej ubijać. Do sztywnej piany, dodawać po jednym żółtku,na końcu dodać,wymieszane obydwie mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 28x24,nasmarować lekko tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia. Piec około 30-40 min w 180ºC Każdą galaretkę, rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody, wystudzić.Do każdej tężejącej galaretki, dodawać po jednym serku. Biszkopt przekroić na 3 części,dno blaszki wyłożyć ciastem,jeżeli lubimy nasączyć.Wyłożyć pierwszą galaretkę,wymieszaną z serkiem waniliowym,przykryć drugim ciastem,potem następną. Ostatnią masę wyłożyć na wierzch,wstawić na parę minut do lodówki. Truskawki umyć ,osączyć,pokroić ,ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką . Wstawić na kilka godzin do lodówki, do zastygnięcia. Po zastygnięciu, zetrzeć kilka kostek czekolady z orzechami,i posypać ciasto na talerzyku. Smacznego.
Gość
Gość
anullka7
Tak to Ja :)pozdowionka
Gość
Gość
anullka7
Miło mi Ass że ci smakują moje ciasta:) ja się dopiero uczę ,ale może za kilka lat dorównam Glumandzie i Pani Teresce w pieczeniu i dekorowaniu ciast.Pozdrawiam:)
dynia33c
Wszystko w nim wydaje się łatwe,tanie i szybkie.
Dziękuję bardzo i proszę o więcej przepisów.
dynia33c
JA ZAMIAST BUDYNIAMI Z GALARETKĄ,PRZEŁOŻYŁAM ŚMIETANĄ UBITĄ Z ŻELATYNĄ NO I POLAŁAM CZEKOLADĄ.CIASTO ZNIKŁO W CIĄGU JEDNEGO DNIA.POLECAM UŻYWAĆ GO JAKO DO TORTÓW.WYCHODZI DUŻE,PULCHNE,SMACZNE NO I NIE SUCHE.DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS.DO ULUBIONYCH.