Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z jabłkami
Do rondelka wlewamy mleko i podgrzewamy. Wkruszamy drożdże. Do miski dajemy przesianą mąkę i resztę składników, wszystko dokładnie wyrabiamy.
Ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło. W tym czasie obrane jabłka ścieramy i smażymy na patelni ok. 7 minut.
Następnie wsypujemy galaretkę i jeszcze troszkę smażymy. Odstawiamy i chłodzimy. Wyrośnięte ciasto rozkładamy, dajemy masę jabłkową i zwijamy.
Przekładamy na wysmarowaną blaszkę i dajemy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 40 minut.
Ciasto przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby wyrosło. W tym czasie obrane jabłka ścieramy i smażymy na patelni ok. 7 minut.
Następnie wsypujemy galaretkę i jeszcze troszkę smażymy. Odstawiamy i chłodzimy. Wyrośnięte ciasto rozkładamy, dajemy masę jabłkową i zwijamy.
Przekładamy na wysmarowaną blaszkę i dajemy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 40 minut.