Sposób przygotowania:
Ciasto drozdzowe ..jak bukiet roz :)
Máké przesiac. Drozdze rozkruszyc i rozrobic z mala iloscia mleka i cukru. Reszte mleka i 120g masla podgrzac, w jednym naczyniu. Do máki dodac jajko, rozczyn i pozostale skladniki ciasta ( cukier, sol, skorke) Wlac cieple mleko z maslem. Wyrobic ciasto. Po wyrosnieciu wylozyc na stolnice, posypana máká. Rozwalkowac na prostokat 30x50cm. Posmarowac caly serkiem wymieszanym z zoltkiem i cukrem + budyniem. Mozna na jednym dlugim brzegu poukladac rzadek rodzynek. Zwinac w rulon. Podzielic na rowne kawalki ok 16 i kazdy z nich krotko umoczyc w stopionym masle a potem w cukrze. Ukladac na okraglej blaszce zaczynajac od srodka. Tak aby powstal bukiet :) Nie musza byc ciasno poukladane, w trakcie pieczenia ew. luki wypelnia sie. Po upieczeniu mozna posypac cukrem pudrem..jak ktos chce. Przez maczanie w masle, kazda z rozetek daje sie latwo oddzielic od przylegajacej do niej kolezanki :) Smacznego.
MAGDALENA80
Regina51
frezja44
klaudia_ewa