Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z makiem i wiśniami
Z podanych składników przygotować ciasto drożdżowe, które następnie odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia, a następnie podzielić go na 3 części i każdą część rozwałkować.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej jedną część rozwałkowanego ciasta, a na nie połowę masy makowej. Na to drugą część ciasta, a na nie resztę masy makowej. Na wierzch wyłożyć trzecią część ciasta i ponakłuwać je widelcem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, ale nie wyjmować z blaszki tylko przykryć je czymś ciężkim, aby wszystkie warstwy się skleiły.
Po wystudzeniu polać polewą.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej jedną część rozwałkowanego ciasta, a na nie połowę masy makowej. Na to drugą część ciasta, a na nie resztę masy makowej. Na wierzch wyłożyć trzecią część ciasta i ponakłuwać je widelcem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, ale nie wyjmować z blaszki tylko przykryć je czymś ciężkim, aby wszystkie warstwy się skleiły.
Po wystudzeniu polać polewą.