Sposób przygotowania:
Ciasto dwa w jednym
Przygotowanie ciasta biszkoptowego: Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. podłużną dużą blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto, piec 15 minut w temp 190 stopni. Ciepłe ciasto wyłożyć na wilgotną ściereczkę, zwinąć w roladę. Masa kremowa: Kasię zmiksować na puch Śmietanę ubić. Ubitą Kasię połączyć z serkiem, zapachem, żółtkami ubitymi z cukrem oraz ubitą śmietaną. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach ciepłej wody, dodać do masy, wymieszać. Ostateczne nadanie kształtu dla ciasta: Roladę rozwinąć, posmarować dżemem, zwinąć z powrotem, pokroić w 6 cm kawałki. Na dnie podłużnej formy wyłożonej folią spożywczą, układamy biszkopty, na nie kawałki rolady, całość zalewamy masą, wstawiamy na 5 godzin do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy z formy, dekorujemy owocami (wiśnie z konfitury, koktajlowe, maliny, itp) Oblewamy tężejącą galaretką. Zamiast biszkoptów, na dno blaszki możemy upiec biszkopt z 1/2 składników z przepisu biszkoptu na roladę.
msewka
siwa12345