Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowe z jabłkiem
Masło rozpuszczamy i studzimy. W misce ucieramy jajka z cukrem. Następnie dodajemy powoli resztę składników: po trochu mąki, proszku do pieczenia, cukru, cukru waniliowego, rozpuszczone masło i jogurt - ciągle mieszając. Dynie obieram, oczyszczam i ścieram na tarce na grubych oczkach - dodaje do ciasta i mieszam już ręcznie łyżką. Formę do pieczenia wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Jabłka myję i usuwam ze środka pestki nie przekrawając jabłka. Oczyszczone jabłko kroję w talarki o grubości około 0,5 cm. Takie plastry układam na wierzch na ciasto. Całość obsypuję delikatnie cynamonem. Piekę w temp 180C przez około 50 minut - sprawdzam patyczkiem czy jest już gotowe :)
2milutka
zbysiowa
Elficzna
w smaku troche taki serniczkowaty wyszedł muszę przyznać :)
edytaha