Sposób przygotowania:
Ciasto Eli z owocami lata
Margarynę rozpuścić i lekko przestudzić.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym..Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.Do mąki dodać masę jajeczną,margarynę i dokładnie wymieszać.Blachę wysmarować margaryną i wysypąć bułką tartą.Ciasto przełożyć na blachę,wyrównać i włożyć do lodówki na pół godziny.Owoce umyć,osuszyć,przeciąć na pół i wypestkować.Nektarynki pokroić w pól słupki.Ciasto wyjąć z lodówki i ułożyć na nim na przemian morele,śliwki,nektarynki itd.Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 50-60 minut.Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!
Dorota0309
mali.na