Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie szybko i na słodko
Gotowe ciasto francuskie (najlepiej schłodzone) nadziewamy kawałkami jabłek (można również dodać cynamon do jabłka), gotowym budyniem na którym układamy brzoskwinie, marmoladą lub czymkolwiek co akurat mamy w domu.
Ciasto można składać lub kłaść owoce bezpośrednio na wyciętym kawałku. Można zawijać rogaliki lub robić ślimaczki. Alby zrobić ślimaczka należy pas ciasta złożyć w obu stron do środka, później jeszcze raz i jeszcze, i kroić niewielkie paseczki. Płat przed złożeniem można posmarować budyniem lub marmoladą.
Gotowe ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 st przed ok 10 minut.
Ciasto można składać lub kłaść owoce bezpośrednio na wyciętym kawałku. Można zawijać rogaliki lub robić ślimaczki. Alby zrobić ślimaczka należy pas ciasta złożyć w obu stron do środka, później jeszcze raz i jeszcze, i kroić niewielkie paseczki. Płat przed złożeniem można posmarować budyniem lub marmoladą.
Gotowe ciasteczka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 st przed ok 10 minut.