Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Ciasto francuskie z szynką i lubczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie, proste, ciekawe w smaku i z lubczykiem :) w sam raz na walentynki!

Ciasto francuskie z szynką i lubczykiem

Składniki:

Ciasto francuskie z szynką i lubczykiem

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka plastrów dobrej jakości szynki
  • lubczyk
  • serek śmietankowy almette
  • zielone oliwki
  • 2 pomidory obrane ze skórki
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z szynką i lubczykiem
Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni, dwie grzałki. Ciasto smarujemy serkiem wymieszanym z lubczykiem, oregano, sola i pieprzem. układamy na serku kawałki szynki, kawałki pomidora i podzielone na połówki oliwki. Wkladamy ciasto do piekarnika i pieczemy przez okolo 12 minut. Ciasto nam nie wyrośnie, ale jesli zostawimy nieposmarowane brzegi, one powinny sie podnieść, co wyglada dosyc efektowanie :) danie jest szybkie, smaczne i mozna je traktowac jako przekąskę :) smacznego i duzo milości!