Sposób przygotowania:
Ciasto gruszkami
Na poczatek jajka wlać do miski, dodać cukier i ubić na puszystą masę. Mąke pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi, makiem. Masło roztopić, wystudzić. Do ubitych jajek dodać mąkę z dodatkami,
przestudzone masło i aromat migdałowy, dokładnie delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki,dokładnie usunąć gniazda nasienne, ułożyć na cieście. Piec w temp 185 stopni około 35 minut. Smacznego!:)
przestudzone masło i aromat migdałowy, dokładnie delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki,dokładnie usunąć gniazda nasienne, ułożyć na cieście. Piec w temp 185 stopni około 35 minut. Smacznego!:)