Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasto imbirowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wielbiciele imbiru będą szczęśliwi kosztując to ciasta

Ciasto imbirowe

Składniki:

Ciasto imbirowe

 

  • 15 dag masło,
  • 15 dag mąka,
  • 20 dag cukier puder,
  • 20 dag czekolada gorzka,
  • 8 dag imbir mielony,
  • 7 szt żółtka,
  • 5 dag orzechy arachidowe,
  • 1/2 łyżeczki aromat migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Ciasto imbirowe
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Z imbiru i połowy cukru ugotować syrop. Resztę cukru pudru z żółtkami utrzeć wlewając gorący syrop. Następnie dodać masło, rozpuszczoną czekoladę, orzechy, mąkę i aromat, dokładnie wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej formy, piec w temp 170 stopni około 30 minut.

Tagi:

czekolada