Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowe z galaretką
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękka margaryna, aromat waniliowy mikserem utrzeć do białości, masa ma być grudkowata.
Wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, łyżką wygładzić wierzch ciasta.
Jabłka ugotowane w kompocie odcedzić z soku na sitku, do jabłek dodać cukier, kaszę manną, wlać sok malinowy, wymieszać, jabłka wyłożyć na ciasto.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50-55 minut, dobrze ciasto w formie wystudzić.
Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody i prawie stężałą wylać na wystudzone ciasto, schować do lodówki.
Wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, łyżką wygładzić wierzch ciasta.
Jabłka ugotowane w kompocie odcedzić z soku na sitku, do jabłek dodać cukier, kaszę manną, wlać sok malinowy, wymieszać, jabłka wyłożyć na ciasto.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50-55 minut, dobrze ciasto w formie wystudzić.
Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody i prawie stężałą wylać na wystudzone ciasto, schować do lodówki.