WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Orkiszowe serduszka z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Małe, kruche ciasteczka z mąki orkiszowej, przekładane nadzieniem z masła orzechowego i miodu. Idealne do kawy.

Orkiszowe serduszka z masłem orzechowym

Składniki:

Orkiszowe serduszka z masłem orzechowym

 

  • 300 g mąki orkiszowej
  • 200 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 40 g miodu
  • 2 żółtka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Orkiszowe serduszka z masłem orzechowym
Do miski wsypujemy wszystkie sypkie składniki. Dodajemy żółtka, miód i schłodzone, pokrojone w kawałki masło. Dokładnie wyrabiamy, zawijamy w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Następnie rozwałkowujemy, wycinamy serduszka i pieczemy ok 10 minut w 190 stopniach, dokładnie wystudzamy.

Masło orzechowe mieszamy z miodem i przekładamy nim ciasteczka.