Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowe z malinami
pieczemy cienki biszkopt z 4 jajek. Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie kawałki. wodę gotujemy z 1 szklanką cukru i kwaskiem, kiedy się zagotuje to wrzucamy jabłka i gotujemy 3 minuty, po czym wyciągamy owocowe i układamy na biszkopcie, między jabłka układamy maliny. Odlewamy 1 szklanke wody z 'kompotu' w którym obgotowaliśmy jabłka i rozmieszujemy w nim budynie które gotujemy na pozostałej wodzie z cukrem. Gorącym budyniem zalewamy owoce.
Kokos rumienimy na patelni, dodajemy margaryne i cukier i podpiekamy do czasu aż wszystko się ładnie połączy. Kiedy kokos lekko ostygnie to dodajemy do niego jajka i dokladnie mieszamy - wykładamy równomiernie na budyń. Ciasto wstawiamy do piekarnika na 15 minut w temp 180*
Kokos rumienimy na patelni, dodajemy margaryne i cukier i podpiekamy do czasu aż wszystko się ładnie połączy. Kiedy kokos lekko ostygnie to dodajemy do niego jajka i dokladnie mieszamy - wykładamy równomiernie na budyń. Ciasto wstawiamy do piekarnika na 15 minut w temp 180*