Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo budyniowe
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki. Skórkę z pomarańczy sparzamy, dobrze myjemy, oczyścić z białego środka i drobno kroimy. Oprószamy cukrem.
Jabłka obieramy i kroimy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na dwie nierówne części. Większą częścią wylepiamy dno przygotowanej dużej blaszki, oprószamy mąką i wykładamy na przygotowane jabłka.
Obsypujemy skórką pomarańczy.
Na mleku gotujemy budyń z dodatkiem cukru i wykładamy na jabłka. Budyń zakrywamy kruszonką z pozostałego kruchego ciasta.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.
Jabłka obieramy i kroimy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na dwie nierówne części. Większą częścią wylepiamy dno przygotowanej dużej blaszki, oprószamy mąką i wykładamy na przygotowane jabłka.
Obsypujemy skórką pomarańczy.
Na mleku gotujemy budyń z dodatkiem cukru i wykładamy na jabłka. Budyń zakrywamy kruszonką z pozostałego kruchego ciasta.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.