Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo-budyniowe
Szklankę mleka zagotować z cukrem , w pozostałym mleku rozmieszać mąki , wlać do gotującego się mleka mieszać aż zgęstnieje , na koniec dodać masło , mieszać az się rozpuści . Odstawić do ostygnięcia. Jabłka obrac i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,wymieszać z cynamonem podsmażać przez ok 10 min , galaretkę rozprowazić w 1/2 szklanki gorącej wody , wlać do jabłek , wymieszać i odstawić do przestygnięcia , aby masa stęrzała. ciasto: z podanych składników zagnieść jednolite ciasto, podzielić je na trzy części , każdą rozwałkować , wyłożyć na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia , piec w nagrzanym piekaniku 180 * przez ok 10 min, ostudzić. Placek : ciasto -masa budyniowa-ciasto-masa jabłkowa -ciasto. całośc schłodzić w lodówce.