Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo- cynamonowo- cytrynowe
1. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać do nich wodę, cynamon, sok i zagotować. Do gorącej masy wsypać galaretkę i dobrze wymieszać. Ostudzić. 2. Krem cytrynowy: sok, ½ szkl. wody i cukier zagotować. W reszcie wody rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodać stopniowo budyń, miksując. 3. Pianka: Śmietanę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną w 1 szkl. wrzącej wody i tężejącą galaretkę, zmiksować. 4. Keksówkę 30x 12cm wyłożyć folią. Na dno wyłożyć piankę, przykryć herbatnikami. Na to dać połowę masy jabłkowej i znów herbatniki. Wysmarować kremem budyniowym i przykryć herbatnikami. Na ciastka pozostała masa jabłkowa i ostatnia warstwa herbatników. Całość schłodzić w lodówce około 1 godzinę. 5. Wyjąć ciasto z keksówki do góry nogami, ściągną folię. Wierzch posypać cynamonem. Smacznego!