Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo-kokosowe 2
Upiec biszkopt: do miski włożyć białka i ubić na pianę , przez 7 minut, ubijając dodawać cukier.Mąkę wymieszać z proszkiem .Do piany dodać żółtka i łyżką wymieszać z pianą, następnie wsypać mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać łyżką do połączenia się składników.Formę o wymiarach 28x25cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać biszkopt.Piec przez 15 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni, wystudzić. Masa jabłkowa:jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Do rondla włożyć masło , rozpuścić a następnie dodać jabłka i cukier .Smażyć pod przykryciem przez 10 minut a następnie wsypać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać i smażyć następne 10 minut. Masa kokosowa:do miski wsypać kokos i zalać wódką,zostawić pod przykryciem na 2 godziny.Do miski włożyć masło i ucierać z cukrem przez 15 minut,następnie dodać żółtko, kaszę manną i kokos i wszystkie składniki połączyć ucierając razem przez 10 minut. Polewa czekoladowa: do miski łamiemy czekoladę i dodajemy śmietanę, wstawiamy do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty. Przystępujemy do przełożenia ciasta: kładziemy biszkopt i smarujemy go masą jabłkową, na masę kładziemy masę kokosową a na końcu polewamy ciepłą czekoladą.Ciasto należy odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.