Sposób przygotowania:
Ciasto jabłkowo jogurtowe
Biszkopt: Białka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać po jednym żółtku.Mąki z proszkiem do pieczenia i kakaem przesiać wsypując do masy jajecznej.Wymieszać drewnianą łyżką.Wylać ciasto na blachę z papierem do pieczenia.Piec w piekarniku ok 20-30 minut w 180 stopniach. Masa jabłkowa: Jabłka umyć i obrać ze skórki.Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Przełożyć do garnuszka,wsypując cukier i wodę.Lekko zagotować.Wsypać galaretkę.Wymieszać i jeszcze chwilkę poddusić.Następnie ostudzić. Masa jogurtowa: Jogurt wylać do miseczki i zmiksować z cukrem pudrem oraz śmietan fixem. Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową po całości rozsmarowując. Pozostawić przez jakiś czas w lodówce.Na masę jabłkową ułożyć herbatniki.Na wierzch herbatników wylać masę jogurtową.Delicje pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na masie jogurtowej.Ponownie włożyć do lodówki.Galaretki rozrobić według przepisu na opakowaniu.Gdy zaczną już tężeć wylać wszystkie na wierzch i ponownie wstawić do lodówki na całą noc.
sylwia17
ilka222