Sposób przygotowania:
Ciasto fit na spodzie z płatkow owsianych z kremem
1. Spód:
Obrane banany rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki, jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy mleka migdałowego. Masę na spód przekładamy do formy do pieczenia o średnicy około 26 cm ( formę można posmarować masłem lub margaryną, ja nie smarowałam, wystudzony spód udało mi się wyjąć bez problemu ). Masę lekko ubijamy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do ładnego zrumienienia. Upieczony spód wyjmujemy z formy i studzimy.
2. Krem:
Wszystkie składniki kremu dokładnie ze sobą mieszamy, miodu dodajemy według uznania. Krem wykładamy na zimne ciasto.
3. Podanie:
Ciasto oprószamy kakao, kroimy i podajemy. Ja kroiłam od razu, ładnie się kroiło. Krem jest bardzo gęsty. Smacznego życzę.
Moje rady:
Forma do pieczenia o średnicy około 26 cm.
Można formę posmarować masłem lub margaryną, ewentualnie wyłożyć papierem.
Ciasto można pokroić na 8 porcji.
Obrane banany rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki, jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy mleka migdałowego. Masę na spód przekładamy do formy do pieczenia o średnicy około 26 cm ( formę można posmarować masłem lub margaryną, ja nie smarowałam, wystudzony spód udało mi się wyjąć bez problemu ). Masę lekko ubijamy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do ładnego zrumienienia. Upieczony spód wyjmujemy z formy i studzimy.
2. Krem:
Wszystkie składniki kremu dokładnie ze sobą mieszamy, miodu dodajemy według uznania. Krem wykładamy na zimne ciasto.
3. Podanie:
Ciasto oprószamy kakao, kroimy i podajemy. Ja kroiłam od razu, ładnie się kroiło. Krem jest bardzo gęsty. Smacznego życzę.
Moje rady:
Forma do pieczenia o średnicy około 26 cm.
Można formę posmarować masłem lub margaryną, ewentualnie wyłożyć papierem.
Ciasto można pokroić na 8 porcji.