Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowe z masa budyniową
Galaretki przygotowac wg przepisu na opakowaniu.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Budyń ugotowac na mleku wg przepisu na opakowaniu (dodać cukier). Ostudzić. Masło utrzec na puch, a następnie po 1 łyzce dodawać zimny budyń. Cały czas miksować. Mase rozłożyć na biszkopt i posypac jagodami. Polac tężęjącą galaretką iw łożyć do lodówki.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Budyń ugotowac na mleku wg przepisu na opakowaniu (dodać cukier). Ostudzić. Masło utrzec na puch, a następnie po 1 łyzce dodawać zimny budyń. Cały czas miksować. Mase rozłożyć na biszkopt i posypac jagodami. Polac tężęjącą galaretką iw łożyć do lodówki.