Sposób przygotowania:
Ciasto jagodowo-fioletowe
Jajka myjemy. Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenie i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę i deliktanie mieszamy. Pieczemy ok 30 - 35 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu studzimy i kroimy na 3 części.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody i studzimy. Zimną galaretkę dokładnie mieszamy z serkiem.
Pierwszą część biszkoptu smarujemy tężejącą galaretką, na to układamy drugą część i smarujemy dżemem. Przykrywamy pozostałym ciastem i smarujemy galaretką. Odstawiamy w chłodne miejscę do stężenia.
Po upieczeniu studzimy i kroimy na 3 części.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody i studzimy. Zimną galaretkę dokładnie mieszamy z serkiem.
Pierwszą część biszkoptu smarujemy tężejącą galaretką, na to układamy drugą część i smarujemy dżemem. Przykrywamy pozostałym ciastem i smarujemy galaretką. Odstawiamy w chłodne miejscę do stężenia.