lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ciasto jogurtowo brzoskwiniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto jogurtowo brzoskwiniowe.

Ciasto jogurtowo brzoskwiniowe

Składniki:

Ciasto jogurtowo brzoskwiniowe

 

  • 4 jaja
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki jogurtu
  • cukier waniliowy
  • szklanka cukru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • puszka brzoskwiń
  • żółta galaretka

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo brzoskwiniowe
Jaja utrzyj z cukrem,dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i olej.Ciasto wymieszaj,przełóż do natłuszczonej formy do piecz i piecz 30 min w 180 st. Jogurt ubij z cukrem waniliowym i zwykłym.Dodaj do niego żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości letniej wody.Masę wylej na upieczone,ostudzone ciasto. Wstaw do lodówki do stężenie,następnie na kremie ułóż brzoskwinie  z puszki które zalej tężejąca żółta galaretką rozpuszczonąw dwóch szklankach wody.