Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowo - morelowe.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło posiekać , żółtka utrzeć z cukrem. Do mąki dodać żółtka , masło i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę , a następnie upiec. Żelatynę moczyć w kilku łyżkach zimnej wody przez 10 minut. Gdy napęcznieje , rozpuścić podgrzewając w garnku z gorącą wodą. Po przestudzeniu dodać żelatynę do osłodzonego jogurtu , wymieszać , wstawić do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć dodać ubitą śmietanę , wymieszać , rozłożyć na upieczonym cieście i wstawić do lodówki. Z umytych moreli wyjąć pestki , podzielić owoce na połówki i chwile obgotować , dodając kilka łyżeczek schłodzonej wody. Wystudzić ułożyć na cieście. Udekorować bitą śmietaną , orzeszkami pistacjowymi i listkami melisy. CIASTO PYCHA POLECAM