dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ciasto jogurtowo-pomarańczowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciasto msaczne i bardzo proste w przygotowaniu.

Ciasto jogurtowo-pomarańczowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto jogurtowo-pomarańczowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo-pomarańczowe
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy jajka i jogurt, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy olej i cukier i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy otartą skórkę i sok pomaraczowy. Całość dokładnie łączymy ze sobą. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 min.
Po upieczeniu ciasto można polukrować.
smacznego.
Ciasto jogurtowo-pomarańczowe
Wszystkie składniki ciasta dokładnie ze sobą mieszamy.
Ciasto jogurtowo-pomarańczowe
Na koniec do ciasta dodaje skórkę i sok pomarańczowy.
Ciasto jogurtowo-pomarańczowe
Sporządzone ciasto wylewam do wyłożonej folią keksówki.

Tagi:

jajko jajka