paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto jogurtowo-pomarańczowe na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatny deser z jogurtu naturalnego na zimno w połączeniu z pomarańczami.

Ciasto jogurtowo-pomarańczowe na zimno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jogurtowo-pomarańczowe na zimno

 

  • 2 sztuki jogurt naturalny duży,
  • 1 sztuka galaretka cytrynowa,
  • 1 łyżeczka żelatyna,
  • 1 tabliczka gorzka czekolada,
  • 3 sztuki pomarańcze,
  • biszkopty okrągłe

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowo-pomarańczowe na zimno
Galaretkę i żelatynę rozprowadzić w 3/4 szklanki gorącej wody i pozostawić aby ostygła. Formę wyłożyć folią spożywczą i zetrzeć na dno w miarę równomiernie gorzką czekoladę na wiórka na tarce. Jogurty lekko zmiksować można dodać cukier puder do smaku jeśli ktoś woli słodkie ciasta wlać do jogurtów zimną galaretkę i miksować ok 1-2 minut. Pomarańcze obrać zostawiając jak najmniej białej błonki, pokroić na dużą kostkę i dodać do masy jogurtowej wymieszać. Delikatnie wlać masę do formy. Na górę poukładać biszkopty lekko docisnąć. Zostawić w lodówce na 4-5 godzin i wyjąć obracając ciasto biszkoptami do dołu.
Ciasto jogurtowo-pomarańczowe na zimno
Jogurty lekko zmiksować można dodać cukier puder do smaku jeśli ktoś woli słodkie ciasta wlać do jogurtów zimną galaretkę i miksować ok 1-2 minut.
Ciasto jogurtowo-pomarańczowe na zimno
Formę wyłożyć folią spożywczą i zetrzeć na dno w miarę równomiernie gorzką czekoladę na wiórka na tarce.
Ciasto jogurtowo-pomarańczowe na zimno
Pomarańcze obrać zostawiając jak najmniej białej błonki, pokroić na dużą kostkę i dodać do masy jogurtowej wymieszać.
Ciasto jogurtowo-pomarańczowe na zimno
Delikatnie wlać masę do formy. Na górę poukładać biszkopty lekko docisnąć.