Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i orzechamiETAP 1:
Całe jaja wbijamy do miski , dodajemy cukier , a następnie ubijamy na najwyższych obrotach aż uzyskamy gęsty krem.
ETAP 2:
Jabłka obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, natomiast orzechy laskowe siekamy na mniejsze kawałki.
ETAP 3:
Do masy jajecznej dodajemy oliwę oraz mąkę zmieszaną z resztą sypkich składników i wyrabiamy jednolite ciasto.
Na samym końcu dodajemy pokrojone jabłka i posiekane orzechy i mieszamy tak aby masa je obkleiła.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 do 50 minut
ETAP 4:
Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy . Wierzch smarujemy polewą czekoladową. Pozostawiamy aby zastygła.