Sposób przygotowania:
Piernikowe ciasto z rabarbarem i jabłkami
Jajka wybijamy i ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy miód a następnie mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia,przyprawą do piernika i sodą oraz olej i mleko.
Łączymy wszystkie składniki i przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta. Rabarbar oczyszczamy kroimy na większe kawałki.
Jabłka obieramy i dowolnie kroimy. Na ciasto kładziemy rabarbar i jabłka.
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i zasypujemy owoce. Całość zalewamy resztą ciasta.
Pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Łączymy wszystkie składniki i przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki zostawiając ok 1/3 ciasta. Rabarbar oczyszczamy kroimy na większe kawałki.
Jabłka obieramy i dowolnie kroimy. Na ciasto kładziemy rabarbar i jabłka.
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i zasypujemy owoce. Całość zalewamy resztą ciasta.
Pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.