Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z jabłkami
Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. Do dużej miski wsypujemy pokruszone drożdże na to wsypujemy cukier. Szklankę mleka podgrzewamy i wlewamy na cukier.
Następnie jajka wbijamy do osobnej miseczki mieszamy i wlewamy na mleko. Na to wlewamy olej. Potem cukier wanilinowy i na koniec przysypujemy wszystko mąką .
Odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wyrabiamy ciasto. Wkładamy do tortownicy na to układamy owoce. Robimy kruszonkę . Posypujemy jabłka. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Pieczemy ok 45 min do suchego patyczka.
Następnie jajka wbijamy do osobnej miseczki mieszamy i wlewamy na mleko. Na to wlewamy olej. Potem cukier wanilinowy i na koniec przysypujemy wszystko mąką .
Odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wyrabiamy ciasto. Wkładamy do tortownicy na to układamy owoce. Robimy kruszonkę . Posypujemy jabłka. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Pieczemy ok 45 min do suchego patyczka.