Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z masą toffiBiszkopt
Białka ubić na sztywną pianę, po czym dodać cukier, następnie żółtka, wymieszać delikatnie z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. na końcu wsypać kakao i wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do blaszki 20x35cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp.160 C, piec ok.30-40 min. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia. Gdy biszkopt będzie zimny, przekroić go na trzy części.
Masa
Żółtka dokładnie wymieszać z mlekiem i cukrem, wstawić na gaz, zagotować, cały czas mieszając. Utrzeć margarynę, po czym dodawać stopniowo ostudzoną masę. Dokładnie zmiksować. Rozsmarować na pierwszym biszkopcie (pozostawić trochę masy na posmarowanie wierzchu), przykryć kolejnym.
Przełożenie ciasta
Na biszkopt wyłożyć masę toffi, przykryć pozostałym biszkoptem.
Dokoracja
Na ciasto wyłożyć odłożoną część masy, zetrzeć na tarce czekoladę, wstawić do lodówki.