Sposób przygotowania:
Sernik dyniowo-pomarańczowy (FIT)
Dynię kroimy w kosteczkę, przekładamy do garnka i dolewamy tyle wody aby przykryła dynię. Wstawiamy na gaz i gotujemy dynię do miękkości przez ok. 10 minut. Po tym czasie przelewamy dynię przez sitko aby odciekła z nadmiaru płynu i na sitku odstawiamy do ostygnięcia.
Galaretki i żelatynę wsypujemy do szklanki i zalewamy gorącą wodą, mieszamy do rozpuszczenia i w razie potrzeby dolewamy gorącą wodę tak, aby szklanka z rozpuszczonymi galaretkami była pełna, odstawiamy do ostygnięcia.
Keksówkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki.
Do miski przekładamy ostudzoną dynię, dodajemy twaróg i rocottę oraz wlewamy sok pomarańczowy i blendujemy razem. Na koniec wlewamy ostudzone galaretki i blendujemy na gładką masę.
Odstawiamy masę na sernik. Gdy masa sernikowa zacznie tężeć przelewamy ją delikatnie na ciastka i wstawiamy sernik do lodówki. Najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego.
Galaretki i żelatynę wsypujemy do szklanki i zalewamy gorącą wodą, mieszamy do rozpuszczenia i w razie potrzeby dolewamy gorącą wodę tak, aby szklanka z rozpuszczonymi galaretkami była pełna, odstawiamy do ostygnięcia.
Keksówkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki.
Do miski przekładamy ostudzoną dynię, dodajemy twaróg i rocottę oraz wlewamy sok pomarańczowy i blendujemy razem. Na koniec wlewamy ostudzone galaretki i blendujemy na gładką masę.
Odstawiamy masę na sernik. Gdy masa sernikowa zacznie tężeć przelewamy ją delikatnie na ciastka i wstawiamy sernik do lodówki. Najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje