Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z truskawkami
Przesianą mąkę wsypać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia, cukier, żółtka, kakao , margarynę oraz śmietanę. Wyrobić dosyć wolne ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę, posypać odrobiną bułki tartej i układać truskawki.
Pianę ubić na sztywno dodać cukier i pod koniec ubijania wsypać oba kisiele truskawkowe, wyłożyć na truskawki. Z reszty ciasta zwijać cienkie rulony i układać na pianie.
Piec w 180 st około 50 min. Po upieczeniu oraz wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Pianę ubić na sztywno dodać cukier i pod koniec ubijania wsypać oba kisiele truskawkowe, wyłożyć na truskawki. Z reszty ciasta zwijać cienkie rulony i układać na pianie.
Piec w 180 st około 50 min. Po upieczeniu oraz wystudzeniu posypać cukrem pudrem.