SUPERPRZEPIS

Biszkopt kakaowy z truskawkami

  • 1
  • gosia47-47
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Biszkopt kakaowy z truskawkami Więcej zdjęć (8)

Przepyszne ciasto z sezonowymi truskawkami. Robi się je szybko i nie jest wcale trudne. Polecam wypróbować.

Składniki:

Biszkopt kakaowy z truskawkami

BISZKOPT

MASA ŚMIETANOWA

DODATKOWO

  • 30 dag truskawek
  • 3 opakowania galaretki truskawkowej

Sposób przygotowania:

Biszkopt kakaowy z truskawkami
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywno, następnie dodać żółtka. Obie mąki wymieszać razem z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie wmieszać łyżką do masy jajecznej. Piec około 25 min w 180st.

MASA: Śmietanę ubić, dodać Śnieżkę, fixy oraz żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Na zimno ciasto wyłożyć śmietanę, na śmietanie położyć truskawki, zalać tężejącą galaretką, wcześniej ugotowaną w połowie wody podanej na opakowaniu.
Biszkopt kakaowy z truskawkami
Na sam początek przygotować biszkopt kakaowy
Biszkopt kakaowy z truskawkami
Przygotowaną masę biszkoptową przełożyć na brytfannę
Biszkopt kakaowy z truskawkami
Całość włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut.
Biszkopt kakaowy z truskawkami
Przygotować śmietanę 30% z pozostałymi składnikami.
Biszkopt kakaowy z truskawkami
Wyłożyć masę na biszkopta.
Biszkopt kakaowy z truskawkami
Wyłożyć truskawki
Biszkopt kakaowy z truskawkami
Zalać tężejącą galaretką