Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto kakaowo-kawowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto z kawą naturalną i kakao jest bardzo aromatyczne. Można go przełożyć masą lub bitą śmietaną. Smacznego.

Ciasto kakaowo-kawowe

Składniki:

Ciasto kakaowo-kawowe

 

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki tortowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mielonej kawy

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kakaowo-kawowe
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać, wymieszać z mieloną kawą. Całe jajka z 2 łyżkami zimnej wody i cukrem ubić do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, kakao i kawą, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do silikonowej foremki keksowej lub zwykłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka w temp 180 stopni.

Tagi:

jajko kawa jajka