kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne kotlety. Kotlety z cukinią i kaszą są sycące i smaczne. Doskonałe na ciepło do drugiego dania i na zimno z pieczywem. Polecam.

Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej
Cukinię myjemy i wycieramy, ścieramy na tarce do miski. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno.

Do startej cukinii dodajemy pozostałe składniki i formujemy kotlety. Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy przygotowane kotlety i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej
Do miski wkładamy cukinie, mięso, jajko, przyprawy.
Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej
Następnie dodajemy pozostałe składniki bułkę tartą i kaszę.
Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej
Z masy mięsno - warzywnej robimy kotlety.
Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej
Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.