bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Ciasto Kinder Country

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ostatnio postanowiłam przygotować moje rodzinie to proste do przygotowania a zarazem bardzo smaczne ciasto bez pieczenia.

Ciasto Kinder Country

Składniki:

Ciasto Kinder Country

 

  • 350 ml. śmietany 30%
  • 500 gram serka mascarpone
  • 200 gram białej czekolady
  • 100 gram mlecznej czekolady
  • 100 gram gorzkiej czekolady
  • 80 gram pszenicy eksponowanej
  • Duże opakowanie herbatników
  • 2 śmietan-fixy
  • Tortownica 24 cm.

Sposób przygotowania:

Ciasto Kinder Country
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami, białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostudzenia. Do miski wlewamy 250 ml. schłodzonej śmietany, ubijamy na sztywno.

Ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fiksy, na końcu wlewamy roztopione czekolady i delikatnie miksujemy.

Do masy wsypujemy 3/4 pszenicy eksponowanej, resztę zostawiamy do posypania wierzchu, łyżką całość mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej herbatnikami. Masę wyrównujemy łyżką i układamy kolejną warstwę herbatników.

Czekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do ostudzenia. Pozostałą śmietanę przelewamy do miski, ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz rozpuszczone czekolady, delikatnie miksujemy.

Masę wykładamy na herbatniki, wyrównujemy i posypujemy pozostałą pszenicą eksponowaną. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki, kroimy mocno schłodzone.