Sposób przygotowania:
Ciasto kocie oczka
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno ,stopniowo dodając cukier.Następnie zmniejszając obroty miksera dodajemy żółtka a na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao i mieszamy łyżką nie mikserem .Gotowe ciasto przelewamy do kwadratowej formy i pieczemy w 180C przez 30 min.
Masa: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem ,a z pozostałym mlekiem wymieszać kaszę .Do gotującego się mleka wlać mleko wymieszane z kaszą i gotować aż zgęstnieje - cały czas mieszając. Odstawić do wystygnięcia Margarynę utrzeć na puch ,dalej miksując dodawać stopniowo ostudzoną kaszę i miksować do połączenia składników.
Małe biszkopciki smarujemy dżemem porzeczkowym i składamy dwa do kupy.
Złożenie : Ostudzony biszkopt przekroić na pół.Na pierwszą cześć biszkoptu wyłożyć połowę masy na niej ułożyć pozałączane biszkopty jeden obok drugiego , na biszkopty wyłożyć drugą część masy i biszkopt , docisnąć.
Wierzch można polać polewą .
Masa: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem ,a z pozostałym mlekiem wymieszać kaszę .Do gotującego się mleka wlać mleko wymieszane z kaszą i gotować aż zgęstnieje - cały czas mieszając. Odstawić do wystygnięcia Margarynę utrzeć na puch ,dalej miksując dodawać stopniowo ostudzoną kaszę i miksować do połączenia składników.
Małe biszkopciki smarujemy dżemem porzeczkowym i składamy dwa do kupy.
Złożenie : Ostudzony biszkopt przekroić na pół.Na pierwszą cześć biszkoptu wyłożyć połowę masy na niej ułożyć pozałączane biszkopty jeden obok drugiego , na biszkopty wyłożyć drugą część masy i biszkopt , docisnąć.
Wierzch można polać polewą .