Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowe z ananasem.
Zagotować mleko,wsypać wiórki kokosowe,chwilę gotować.Schło-
-dzić..Masło utrzeć z cukrem pudrem,dodać kolejno jajka.Wymieszać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia,a
pod koniec schłodzoną masę kokosową i wymieszać całość.Wysm-
-arowaną tłuszczem i oprószoną mąką formę napełnić ciastem,ułożyć na cieście odcedzone z syropu kawałki ananasa,zal-
-ać resztą ciasta,a na wierzch rozłożyć resztę owoców.Piec ok.45
minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.Ostudzone ciasto przek-
-roić na wzdluż i przełożyć konfiturą malinową,skleić obie połowy.
Polewę przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu.Gorącą polać wierzch ciasta i posypać na niej resztę wiórków kokosowych.
-dzić..Masło utrzeć z cukrem pudrem,dodać kolejno jajka.Wymieszać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia,a
pod koniec schłodzoną masę kokosową i wymieszać całość.Wysm-
-arowaną tłuszczem i oprószoną mąką formę napełnić ciastem,ułożyć na cieście odcedzone z syropu kawałki ananasa,zal-
-ać resztą ciasta,a na wierzch rozłożyć resztę owoców.Piec ok.45
minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.Ostudzone ciasto przek-
-roić na wzdluż i przełożyć konfiturą malinową,skleić obie połowy.
Polewę przyrządzić wg.przepisu na opakowaniu.Gorącą polać wierzch ciasta i posypać na niej resztę wiórków kokosowych.