Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowo-budyniowe
Ciasto kruche: Wszystkie składniki siekamy i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na pół godziny. Formę (20x33cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno ciastem. Ciasto nakłuć widelcem i podpiec ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Budyń przygotować wg. przepisu na opakowaniu, wylać na ciasto. Masa kokosowa: margarynę i cukier puder rozpuścić, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i ostudzić. Dodać jajka i dokładnie wymieszać. Wylać na budyń. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 45 minut. Gdyby za bardzo się rumieniło, można przykryć papierem do pieczenia. Ostudzić, przechowywać w lodówce.
marietta
joana30
Dziękuję :)