Sposób przygotowania:
Ciasto kokosowo - budyniowe
Biszkopt: Białka ubić z cukrem. Cały czas ubijając dodać żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Blaszkę o wymiarach 24 x 40 cm wyłożyć papierem. Ciasto przełożyć do formy. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Masa budyniowa: Ugotować 2 budynie na mleku (z 2 szklankami mleka, czyli połową normalnie zalecanej ilości). Masło utrzeć z cukrem, rumem i cukrem wanilinowym. Do utartej masy dodawać ostudzony budyń, ucierać (nie dałam rady mikserem ze "świderkami", dopiero blenderem do rozdrabniania...bardzo gęsta masa budyniowa). Beza kokosowa: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać wiórki, wymieszać. Wyłożyć do blaszki o wymiarach 24 x 40 cm. Piec około 15 minut w temp. 180 stopni. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować częścią masy, przykryć drugim płatem. Na wierzchu rozsmarować pozostałą masę, przykryć ciastem kokosowym. Przepis ze strony: http://mojewypieki.blox.pl/2007/01/Ciasto-kokosowo-budyniowe.html
Sarenka
kasandra6
bebetka
jovi
Bahus
albertynka