misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Ciasto kokosowo-orzechowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ciasto tylko dla dorosłych!!!

Ciasto kokosowo-orzechowe

Składniki:

Ciasto kokosowo-orzechowe

 

  • ciemny biszkopt (gotowy lub upieczony)
  • Masa orzechowa:
  • 1/2 szklanki cukru
  • 8 dkg margaryny
  • 3 łyżki mleka
  • cukier waniliowy

 

  • Masa kokosowa:
  • 1 szklanka grysiku
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka kokosu
  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka wódki

Sposób przygotowania:

Ciasto kokosowo-orzechowe
Biszkopt przekroić na pół. 1 szkl.grysiku,3/4 szklanki cukru,1 szklankę kokosu zalać 1 szklanką wódki na dwie godziny.Margarynę rozpuścić dodać orzechy,cukier,cukier waniliowy,młeko chwilę gotować,wyłożyć na folię aluminiową,upiec na złoty kolor (ok. 15 min.) Następnie utrzeć kostkę masła i wkręcić stopniowo masę grysikową.Biszkopt nasączyć ponczem i przekładać: biszkopt + krem + masa orzechowa + krem + biszkopt. Wierzch polać polewą np. orzechową.

Tagi:

biszkopt