Sposób przygotowania:
Ciasto kolorowe z masą wiórkową
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy wodę żółtka i cukier. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Przekładamy ciasto do przygotowanej blaszki i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Ciasto studzimy i kroimy na połowy . Galaretki czerwone rozpuszczamy w 3 szklankach wody a galaretkę zieloną w jednej szklance. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Zagotowujemy szklankę mleka i dodajemy do niego wiórki kokosowe. W pozostałym mleku rozmieszać budyń z cukrem i dodajemy do wiórków. Gdy masa zgęstnieje studzimy i miksujemy z masłem albo margaryną. Spodnią część ciasta smarujemy powidłami i wykładamy masę wiórkową. Łyżeczką robimy w masie wgłębienia i zalewamy je tężejącą zieloną galaretką. Gdy trochę stężeje wylewamy czerwone tężejące galaretki. Przekrojoną stronę górnej części smarujemy większą częścią masy krówkowej smarowaną stroną kładziemy na na galaretkach. Lekko dociskamy i odstawiamy do zastygnięcia. Na koniec wierzch ciasta smarujemy pozostałą masą i posypujemy wiórkami kokosowymi.