Sposób przygotowania:
Ciasto kolorowe wg Danusi
BISZKOPT I Z trzech białek ubić pianę na sztywno,w trakcie ubijania dodać cukier,dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem formy,włożyć do piekarnika i piec w 175 stop,przez ok.15 minut. BISZKOPT II Drugi biszkopt przygotować w taki sam sposób co biszkopt I tylko dodać suchy mak,wymieszać i przelać do brytfanny,upiec. BISZKOPT III Trzeci biszkopt przygotować również tak samo jak pozostałe biszkopty,tylko do trzeciego dodać łyżkę kakao,,wymieszać i przelać do brytfanny,upiec. Następnie przygotować galaretki. Wiśniowe galaretki wsypać do garnka,zalać 3 szkl gotowanej wody,dokładnie wymieszać,odstawić do stężenia. Galaretkę brzoskwiniową zalać 1,5 szkl gotowanej wody,wymieszać odstawić do stężenia. Do miski wsypać śnieżkę,wlać mleko i ubić pianę na sztywno. Do ubitej piany dodawać po łyżce stężałą brzoskwiniową galaretkę,ciągle ubijać aż pianka zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA: 1 -biszkopt 2 -na biszkopt wylać wiśniowe galaretki 3 -biszkopt z makiem 4-Na biszkopt z makiem wyłożyć połowę pianki brzoskwiniowej 5 -biszkopt kakaowy 6-reszta pianki brzoskwiniowej. 7- Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą. Ja nie miałam czekolady,więc starłam mleczna pianka.