Sposób przygotowania:
Ciasto kora ...ale kokosowa na święta
1. Białka ubijam na pianę, dodaję do niej stopniowo cukier. Potem dałam 3 żółtka. 2. Suche składniki wymieszałam i dodałam do masy. Wymieszałam wszystko i piekłam w 180 stopniach po 30 minut w blaszce 25x30 cm na papierze pergaminowym. Piecze się 2 placki, ciasto dzielimy więc na 2 połowy. 3. Mokre składniki kremu (bez mleka) wlałam do garnka i zagrzałam z cukrem. Budynie rozpuściłam w mleku i wlałam na ciepły płyn z soku, wody i mleczka kokosowego. Powstaje gęsty budyń, studzimy go. 4. Miękkie masło ucieramy i dodajemy stopniowo wystudzony budyń. 5. Galaretki robimy na 600 ml wody. Odstawiamy by się ścinała(ja wstawiłam jak przestygła do lodówki) Układanie warstw: blat ciasta połowa kremu delicje polane ponczem kawowym druga połowa kremu blat ciasta (można ew. też skropić ponczem) brzoskwinie pokrojone na paseczki tężejąca galaretka Musi się chłodzić z 3 godziny w lodówce przed krojeniem