Sposób przygotowania:
Ciasto korzenne ze śliwkami
1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy olej i przyprawy, dokładnie ubijamy.
2. Do masy dodajemy obie mąki, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm.
4. Śliwki myjemy, dokładnie osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Przygotowane śliwki układamy na cieście.
5. Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy, wyjmujemy z formy, kroimy i podajemy.
2. Do masy dodajemy obie mąki, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm.
4. Śliwki myjemy, dokładnie osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Przygotowane śliwki układamy na cieście.
5. Ciasto pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy, wyjmujemy z formy, kroimy i podajemy.