anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ciasto krówkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto wierzchni biszkopt można zastąpić herbatnikami . Ale mi ta wersja bardziej odpowiada.Polecam

Ciasto krówkowe

Składniki:

Ciasto krówkowe

 

  • Ciasto
  • 6jaj
  • 2 szkl cukru
  • 2 i 1/2 szkl mąki
  • 4 łyżki kakao
  • 1 margaryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 łyżek wody
  • Krem :
  • 500ml śmietanki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru

 

  • 1 puszka masy kajmakowej.

 

Sposób przygotowania:

Ciasto krówkowe
Żółtka oddzielić od białek. Wodę, margarynę, cukier i wodę zagotować . ostudzić. Białka ubić dodać żółtka i zimną masę dodać mąkę połączoną z proszkiem . Delikatnie wymieszać i upiec . Ostudzić następnie przekroić na 2 części. Kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem. Krem wyłożyć na 1 część ciasta. Przyłożyć drugim ciastem na wierzch dać masę kajmakową.

Tagi:

ciasto