Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto krówkowe z migdałami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Słodkie, smaczne ciasto o smaku krówkowym

Ciasto krówkowe z migdałami

Składniki:

Ciasto krówkowe z migdałami

 

  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • Masa kakaowa krówkowa 400g
  • 1 kostka masła:
  • Polewa:
  • 0,5 kostki margaryny
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 lyżki kakao
  • 1 łyzka cukru
  • Płatki migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto krówkowe z migdałami
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół. Masło utrzeć na puch. Powoli dodawać mase krówkowa nadal ucierająć. Biszkopty przełożyć masą. Margarynę rozpuścić. Dodać mleko, kakao i cukier energicznie mieszająć. Polac na ciasto i posypac płatkami migdalowymi.

Tagi:

jajko jajka mak